Personvernerklæring


Denne personvernerklæringen inneholder informasjon om hvordan vi håndterer dine personopplysninger.


1. Sentrale begreper
Personopplysninger er informasjon som alene eller sammen med andre opplysninger kan brukes til å identifisere, lokalisere eller kontakte en person. Eksempler på personopplysninger er navn, telefonnummer og IP-adresse.
Behandling av personopplysninger innebærer alle former for håndtering av personopplysninger som: innsamling, analyse, registrering og lagring.
Behandlingsansvarlig er den som bestemmer formålet med behandlingen av personopplysninger og hvilke opplysninger som anmodes. Det er behandlingsansvarlig som er ansvarlig for at håndteringen av dine personopplysninger skjer ut i fra den gjeldende personopplysningsloven.


2. Hva slags informasjon samler vi inn?
For å gjennomføre et kjøp hos Rolfsenshop.no trenger vi navn, adresse, mobilnummer og e-post.
Dette er nødvendig for å kunne sende din bestilling til riktig leveringsadresse, holde deg oppdatert med ordrebevegelsene samt kontakte deg dersom det skulle være behov i henhold til dine ordre.
Vi er pålagt å oppbevare ordreinformasjon i forbindelse med regnskapsføring, avgiftshåndtering og eventuell garanti-/returhåndtering. Denne historikken slettes etter ti år. Vi oppbevarer også IP-adressen som er benyttet ved bestilling av sikkerhetshensyn og brukeradferd, type nettleser, språk og informasjon om identifisering og operativsystem.
Når man handler i nettbutikken, legger man også igjen betalingsinformasjon, men dette er opplysninger som går rett til vår leverandør av betalingsløsningen og ikke opplysninger som vi verken lagrer eller behandler - vi får bare beskjed om betalingen ble godkjent eller ikke.



3. Formålet med behandlingen av personopplysningene?
Informasjonen som du gir fra deg brukes til følgende formål:
For å få statistikk og opplysninger om brukeratferd for å forbedre både hjemmesiden og selve brukeropplevelsen
Slik at vi kan gi deg en mer personlig opplevelse og levere produkter og annet innhold som interesserer deg.

Vi ber om dine personopplysninger for å:
Svare på forespørsler
Sende deg ordrebekreftelser og annen nødvendig informasjon om dine ordre
Opprettholde en kundedialog


4. Samtykke til e-postkorrespondanse og SMS markedsføring
Når du samtykker til at vi behandler dine personopplysninger i overensstemmelse med de overnevnte formål, samtykker du til følgende:
• Vi behandler dine personopplysninger i henhold til denne personvernerklæringen
• Vi kan sende deg ordrebekreftelser og annen nødvendig informasjon om bestillingen av dine varer
• Vi kan kontakte deg via e-post eller telefon
• Abonnement på SMS markedsføring du selv har valgt å motta. Du kan takke nei til ytterligere SMSer ved å følge linken som befinner seg nederst i våre SMSer, eller ved å kontakte oss direkte.


5. Hvor lenge lagres opplysningene?
Vi behandler personopplysningene bare så lenge det tar å oppfylle hensikten med deres innsamling, deretter sletter vi informasjonen.
Har du en aktiv dialog med oss tar vi vare på opplysningene dine i 2 år fra den siste kontakten; deretter fjerner vi opplysningene vi har om deg.
Har du samtykket til behandling av dine personopplysninger i forbindelse med at du takket ja til regelmessig SMSer, fortsetter vi å behandle dine personopplysninger til du avslutter ditt SMS abonnement. Deretter lagrer vi dine personopplysninger i 2 år før vi sletter informasjonen.


6. Hvem kan informasjonen deles med?
Oppgitte opplysninger vil være tilgjengelige for ansatte hos Rolfsen AS som utfører nødvendige oppgaver knyttet til ordren.

 

7. Informasjonskapsler (Cookies)

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) på våre nettsider for at du som besøker siden vår skal få best mulig kundeopplevelse og service. Informasjonskapsler er små tekstfiler som lagres på din enhet når du laster ned en nettside. Informasjonskapslene brukes også til å huske hvem du er slik at du forblir innlogget. 

Formålet med informasjonskapsler er å gi nettbutikken grunnleggende funksjonalitet som sesjonshåndtering, analyse, personalisering og markedsføring.

Førsteparts informasjonskapsler er nødvendige for at nettsiden skal fungere.

Tredjeparts informasjonskapsler blir brukt til analyser, markedsføring og personalisering av nettsiden.

 

Om du ikke ønsker informasjonskapsler kan du stille inn nettleseren din til ikke å akseptere disse. Se nettleserens hjelpesider for innstillinger. Om du velger å utelukke informasjonskapsler, vil ikke alle funksjonene på nettsiden fungere.


8. Informasjonsdeling med tredjepart.
Vi selger aldri personopplysninger til tredjeparter.
Vi samarbeider med Postnord for transport av varer. Vi utleverer personopplysninger som er nødvendig for at de skal kunne levere varene til deg. Informasjonen som deles med transportørene er navn, gateadresse, e-postadresse, telefonnummer og ønsket utleveringssted. Opplysningene slettes innen 36 måneder
Vi bruker Google Analytics til statistikk over besøk på nettsiden. Vi er vi avhengig av å lagre en egen informasjonskapsel(cookie) for at Google Analytics skal fungere og denne informasjonskapselen sender inn informasjon om hvordan brukere beveger seg på nettsiden. Denne informasjonen er automatisk anonymisert og kan derfor aldri brukes til å identifisere personer.
I vår markedsføring bruker vi også verktøyene Facebook Pixel og Google Adwords. Disse er også avhengig av egne informasjonskapsler og informasjon om hva brukeren gjør på nettsiden. Når du besøker nettsiden vår ber vi om ditt samtykke til å bruke begge disse informasjonskapslene.
Vi bruker Shopify som webplattform. Opplysninger knyttet til dine ordrer lagres hos Shopify. Ønsker du å få utlevert, korrigert eller slettet disse dataene, ta kontakt med oss.

Dersom vi skulle benytte chatløsning fra Facebook messenger (chat), vil Facebook kunne identifisere deg på vår nettside slik at du ikke slipper å måtte oppgi navn og E-post for å initiere chat med oss. Vi lagrer ikke disse dataene på vår nettside, men chatloggen vil bli lagret på vår Facebook Messenger-konto. Loggen kan fjernes etter din forespørsel hvis du kontakter oss.

Til bokføring bruker vi regnskapssystemet Visma og når ordre behandles i nettbutikken, blir informasjon som vi er pålagt å ta vare på i forhold til bokføring, overført hit.

Myndighetene kan i sjeldne tilfeller kreve å få tilgang til de opplysninger vi har lagret der dette er lovpålagt.


9. Dine rettigheter i forhold til innsyn og sletting 
Du har rett til å få informasjon om hvilke opplysninger vi har om deg. Du kan også kreve at vi retter opp i feilaktige opplysninger eller sletter informasjonen din. 
Ønsker du å trekke tilbake ditt samtykke eller kreve å få oversikt over opplysninger, rettelse eller sletting, kontakter du oss på e-postadressen vi har angitt som du finner under. 

 

10.  Kontaktinformasjon til Rolfsen AS Tønsberg
Rolfsen AS ved daglig leder er behandlingsansvarlig for håndtering av dine personopplysninger. Har du spørsmål om behandlingen eller ønsker å komme i kontakt med oss for å utøve dine rettigheter, finner du kontaktinformasjonen vår nedenfor:

Rolfsen AS
Storgaten 43
3126 Tønsberg
Organisasjonsnummer:945 659 742
E-post adresse: kundeservice@rolfsenshop.no
Telefon: 33 31 81 50